Cégvilág

Megnevezték az ITD Hungary új vezetőjét

Rétfalvi György vezérigazgató visszahívását követően, Varga István gazdasági miniszter Kilián Csaba befektetési igazgatót kérte fel az ITD Hungary Zrt. vezérigazgatói teendőinek ellátására, aki a megbízást elvállalta.

Mint ismeretes az ITD Hungary Zrt-ben 2009 őszén lefolytatott KEHI-vizsgálat alapján, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumot vezető miniszter az ITDH vezérigazgatóját vezetői tisztségéből visszahívta, munkaviszonyát 2010. január 11-ével, rendkívüli felmondással megszüntette.

Egy 300 millió forintos közbeszerzés miatt indíttatta el az NFGM a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálatát tavaly ősszel. Az ügynökség 2007–09-es működését áttekintve több esetben is szabálytalanságokat találtak a vállalkozási, szolgáltatási és tanácsadási szerződések és a költséggazdálkodás terén – olvasható az NFGM közleményében. Hiányosságokra derült fény a szakmai, szervezeti működési szabályok, illetve a vezérigazgatói körben felmerülő ellenőrzési kötelezettségek betartása, betartatása terén is. 

A volt vezérigazgató lapunknak elmondta, hogy az utóbbi időben több szakmai és vezetési vitája is volt Varga miniszterrel. Korábban három másik gazdasági miniszterrel is dolgozott, velük is volt vitája, de Varga volt az egyedüli, akivel szinte semmiben sem sikerült egyetérteniük. Rétfalvi korábban multinacionális cégeknél dolgozott, idehaza és külföldön

ITDH Rétfalvi Kilián
Kapcsolódó cikkek