Cégvilág

Nyaralás tengeri szélturbinában - képpel

Ha megvalósul az on office építésziroda látványos terve, az amerikai vagy japán turisták felfedezhetik, milyen érzés lehet egy szélerőmű aljában kialakított spában fürdőzni és közben a jeges Norvég-tengerben gyönyörködni – írja a hg.hu.

Az iroda koncepciója egy tengerre épült szélerőműpark a norvégiai Stavangerben, turistacsalogató funkciókkal: szállodával, múzeummal összekapcsolva. Az ily módon a kellemeset a hasznossal összekötő elgondolást az építészek részletes tervekkel, látványtervekkel is illusztrálták.

Az egész világon Norvégia tengerpartja rendelkezik a legjobb adottságokkal a szélenergia hasznosításához, az országon belül pedig Stavanger tengerpartja az erre alkalmas leghosszabb és legszelesebb partszakasz. Ráadásul erre a környékre még viszonylag kevés szélturbina épült – jelenti a hg.hu

A Turbine City névre keresztelt létesítménybe tervezett funkciók egy szálloda, spa és múzeum lennének, a vízen érkező vendégeket szállító hajók a karcsú szélturbina-tornyok között kialakított kikötőkben parkolhatnának le. Az építészek állítása szerint a 8 MW teljesítményű szélturbina teljesítményéből 1 MW elegendő lenne az egész létesítmény üzemeltetéséhez.


spa szélturbina szálloda
Kapcsolódó cikkek