Cégvilág

Pálffy István új szerepet kap az MTV-ben

Január 9-étől hétvégenként is jelentkezik a Ma reggel a Magyar Televízió képernyőjén. A köztévé piacvezető műsorának szombaton Bereki Anikó, vasárnap Pálffy István lesz a házigazdája. A januártól a hét minden napján látható műsor hétfőtől szombatig közéleti kérdésekkel, vasárnap kulturális témákkal foglalkozik.

Ötfősre bővült a Ma reggel műsorvezetői csapata. Süveges Gergő, Jegyes-Tóth Kriszta és Betlen János mellé két MTV-s képernyős csatlakozik. A szombati műsorvezető, Bereki Anikó húsz éve tévézik, tizenkét éve a Magyar Televízió munkatársa.

A Magyar Televízió reggeli közéleti magazinja a cég szerint szeptember végi indulása óta minden héten verte vetélytársait, nézettsége folyamatosan növekszik. Az elmúlt héten 32 százalékos közönségarányt ért el, de nézőbázisa decemberben több alkalommal is meghaladta az egymillió főt.

A Ma Reggel szeptemberben vette át a Napkelte helyét a Magyar Televízióban, miután a közszolgálati csatorna szerződést bontott Gyárfás Tamás cégével. A köztévé új reggeli műsorfolyama az MTV óbudai gyártóbázisán, az 1-es stúdióban, belső gyártásban készül.

A televízió tavaly ősszel megszüntette külső gyártású műsorainak döntő többségét, miután a meghiúsult hitelfelvétel és a várható drasztikus költségvetési elvonás miatt kiadásainak csökkentésére kényszerült. A cég szeptember végén abban reménykedett, hogy jelentősen nőhetnek az MTV bevételei a reggeli műsorsávban, mivel nagyon jól reagált a piac a Ma Reggel megjelenésére. A műsort állításuk szerint minimális költséggel készítik.

A televízió december 30-án közölte: közszolgálati kötelezettségeit és gazdasági lehetőségeit egyaránt szem előtt tartva, szerény költségráfordítással tervezte meg január 4-én életbe lépő műsorrendjét a Magyar Televízió. A társaság tegnap közzétett közleménye szerint a közszolgálati alapműsorok folytatódnak, költségesebb adásokra azonban jövőre nem lesz keret. Az m1 csatorna műsorkínálatának vázát a belső gyártású élő stúdióműsorok adják.

Napkelte Pálffy Gyárfás stúdió ma reggel mtv
Kapcsolódó cikkek