Cégvilág

Túl olcsó lett a Wii?

A Nintendo profitcsökkenésről számolt be a harmadik negyedévben és négy év után először a teljes évet is alacsonyabb nyereséggel zárja.

A mai bejelentés szerint a Nintendo negyedéves profitja 23 százalékkal csökkent. A cég a DS és Wii konzolokkal óriási keresletet gerjesztett, amivel meg is fosztotta trónjától az iparágat a kilencvenes évek óta uraló Sonyt. A DS azonban a bemutatását követő ötödik évben lendületet vesztett, ráadásul a Wii árát is ötödével csökkentette a cég tavaly, követve a riválisokat.

A Nintendo az előző évhez képest harmadával alacsonyabb profitra számít a márciusban végződő pénzügyi évben, de az előrejelzés még így is felülmúlja a Thomson Reuters elemzőinek várakozásait.

A Rakuten Investment Management szakértője úgy látja, hogy a Nintendo termékeiben maradt még tartalék. Erre utal egyébként az is, hogy a kulcsfontosságú karácsonyi szezonban a vállalat 8 százalékkal növelte a Wii konzolok eladásait az előző évhez képest és a korábbihoz hasonló mennyiségű DS-t értékesített. A befektetői bizalmat jelzi, hogy a cég részvényeinek árfolyama 2,5 százalékkal emelkedett és hat hónapos csúcsot ért el a bejelentést megelőzően.

eladás profit Wii Nintendo konzol Sony DS
Kapcsolódó cikkek