Cégvilág

"Varázspálcával" irányítható lapostévék az LG-től - Fotó

Az LG Electronics 2010-ben nyolc új plazma HDTV-vel jelentkezik. A kínálatot az LG új INFINIA termékcsaládja vezeti.

Az LG a 2010-es plazma termékcsaládjával teljesen átalakítja kínálatát. A mindössze 5 centiméter vastagságú modellek mintegy 37 százalékkal vékonyabbak, mint elődeik, és lényegesen könnyebbek is. A 60 hüvelykes plazma HDTV súlya például több mint 40 százalékkal kevesebb, csupán 43 kilogramm.

A vezeték nélküli kialakítás hozzájárul a könnyebb használathoz. A képminőség területén új szabványt jelentő PK750 és PK950 modellek megkapták a THX kijelzőtanúsítványt. Ezek a modellek 600Hz-es technológiát, egy védőfunkciót szolgáló vékony üveget, Dual XD Engine képjavító rendszert és TruBlack Filtert is kínálnak, amely a felhasználók számára jó képminőséget biztosít erős háttérfény esetén. A 600 Herzes vezérlés képenként 10 alképkocka vezérlése segítségéve javítja a mozgóképek válaszidejét, így a felhasználók számára tisztább, elmosódásmentes képet nyújt.

A vékony védőüveges rendszer 70 százalékkal csökkenti a külső üveg és a szűrő közötti távolságot, ami lényegében megszünteti a kép kettőződését és csökkenti a tükröződést. Az LG exkluzív Dual XD Engine képjavító áramköre a normál képet közel nagyfelbontássá konvertálja fel, és a színeket is rendkívül pontosan visszaadja. A TruBlack Filter alkalmazása csökkenti a külső fények visszatükröződését, jobb fekete színeket biztosít a felhasználók számára, és javítja a kontrasztot, így a fényes szobákban is élesebb és részletgazdagabb lesz a kép.

Az LG összes plazma modelljét alkalmassá tette a DLNA (Digital Living Network Alliance) technológia alkalmazására. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a többi otthoni DLNA kompatibilis eszközökön, például számítógépeken tárolt tartalomhoz férjenek hozzá.

Az LG PK950 sorozat is egyedi "Varázspálca" távirányító-rendszert tartalmaz. Ez a kezelőfelület a menüket, a lejátszók vezérlését, sőt a játékokat is kombinálja, így ezek eléréséhez elég egyetlen távirányító, így kevés gombnyomással és kézmozdulattal lehetséges a vezérlés. Az élmény nagyban hasonlít a Wii konzol használatához.

THX lapostévé LG DLNA HDTV
Kapcsolódó cikkek