Cégvilág

A világ legnépszerűbb autóját is visszahívhatják

A Toyota visszahívási kálváriája tovább folytatódhat, a japán autógyártó ugyanis közölte: vizsgálják a Corolla kormányozhatóságával kapcsolatos panaszokat.

Shinichi Sasaki, a Toyota minőségbiztosításért felelős vezetője ma közölte: valamivel kevesebb mint 100 panasz érkezett arról, hogy a Corollák vezetői "furcsa érzést tapasztaltak, mintha elveszítenék az uralmat az autó fölött". Az illetékes az AP-nek adott nyilatkozatában közölte: jelenleg vizsgálják a jelenség okát és felmerült, hogy a vállalat visszahívja a modellt, amely a világ legnépszerűbb autótípusa.

A Toyota eddig 8,5 millió autót hívott vissza világszerte. A gázpedál problémákkal rendelkező nyolc modellt követte a világ legnépszerűbb hibridje, a Prius, a 2010-ben gyártott 436 ezer gépkocsit szintén visszahívták.

A mai bejelentéssel tovább nő a nyomás a cégen, amely a közelmúltban közölte, hogy a kevésbé jelentős, visszahívást nem indukáló hibákról is tájékoztatja a nyilvánosságot a jövőben. Az Egyesült Államokban február 24-én tartanak kongresszusi meghallgatást a visszahívási ügyről, ezeken azonban – a közvélemény és egyes elemzők unszolása ellenére – nem vesz részt a Toyota elnöke. Akio Toyoda úgy fogalmazott: a legjobb szakértőket küldik a meghallgatásra, a vállalat amerikai üzletágának vezetője teljes körűen megválaszolja majd a kérdéseket.

Corolla visszahív Toyota
Kapcsolódó cikkek