Cégvilág

Bajnaihoz fordult az EMFESZ

Letét. Ma veheti kézhez Bajnai Gordon miniszterelnök az EMFESZ Kft. azon levelét, amelyben a cég nemzetbiztonsági eljárás kezdeményezésére kéri fel a Pesti Központi Kerületi Bíróság január 28-i végzésével kapcsolatban – tájékoztatta lapunkat Góczi István, a kft. ügyvezető igazgatója.

A nem jogerős elsőfokú végzés a Nitrogénművek Zrt. kérelme alapján született, s a szerint az EMFESZ-nek holnapig ideiglenesen letétbe kell helyeznie a műtrágyagyártó által követelt 6,87 milliárd forintot. Az EMFESZ szerint a követelés megalapozatlan, a bíróság több súlyos hibát is elkövetett. A nemzetbiztonsági vizsgálatot az ügy nemzetgazdasági súlya indokolja.

„Ha letétbe helyezzük az összeget, működésünk ellehetetlenül, és veszélybe kerül kétszázezer lakossági, háromszáz önkormányzati ügyfelünk, 35 városi fűtőmű és háromszáz ipari fogyasztó gázellátása is” – magyarázta a lépést Góczi István.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

emfesz Bajnai Emfesz per
Kapcsolódó cikkek