Cégvilág

Demszky elismerte felelősségét a BKV-ügyben

Demszky Gábor főpolgármester elismerte saját politikai felelősségét is a BKV-ügyekkel kapcsolatban.

„Van felelősségem abban, hogy a BKV finanszírozása körüli politikai játszmának a kereteit elfogadtam” – mondta a főpolgármester hétfői sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: neki, mint főpolgármesternek közvetlenül nem volt dolga a BKV-felügyelettel, és törvénysértésekről sem volt tudomása.

Demszky Gábor elmondta, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Mesterházy Ernő semmilyen ügyben nem rendelkezett döntési jogkörrel, mert főtanácsadóként csak döntés-előkészítési joga volt. Ezért Demszky biztos abban, hogy kiderül Mesterházy Ernő ártatlansága.

Demszky ugyanakkor elismerte azt is, hogy annak idején hiba volt kinevezni MSZP-s nyomásra Antal Attilát a BKV vezérigazgatójának.

A főpolgármester elmondása szerint egészen tavaly nyárig a BKV-val összefüggésben csak irányítási hibák, rossz vezetői döntések híre jutott el hozzá, és Hagyó Miklóst is csak ezért tartja felelősnek. Hozzátette: a rendőrségben maximálisan megbízik.

Demszky egyébként bízik abban, hogy az igazságszolgáltatás korrigálni fogja a meggyanúsítottakkal kapcsolatos tévedéseit.

mesterházy ernő Antal Attila BKV Demszky
Kapcsolódó cikkek