„Részleges kilépésünk az AVG Technologies vállalatból – egy globális számítógépes védelmi szoftvereket gyártó cég – egyike volt a legsikeresebb kilépéseknek 20 éves történelmünk folyamán. Az AVG megváltoztatta az üzleti működésének kiterjedését, amely során bevételei több mint tízszeresére, felhasználóinak számra pedig ötszörösére – közel 110 millióra – növekedett azt követően, hogy 2005-ben befektettünk a vállalatba. Minden évben 50-100 százalékkal növekedett az iparágban szokásos 10 százalékos éves növekedés helyett. A felhasználók számát tekintve az AVG napjainkban piacvezető az Egyesült Királyságban, harmadik helyen áll az Egyesült Államokban és negyedik helyen világszerte. Nagy örömünkre szolgál, hogy sikerünk ilyen rangos elismerésben részesült.” – mondta Dariusz Prończuk ügyvezető partner, az Enterprise Investors igazgatósági tagja.
 
Az Enterprise Investors nem értékesítette teljes részesedését az AVG vállalatban, és továbbra is a cég legnagyobb részvényesének számít, mivel bízik a vállalat további növekedésében. Az AVG kiváló növekedési tervvel rendelkezik, amelynek részét képezi az Ázsiába való terjeszkedés és más növekedésközpontú elképzelések is.    
 
“Az EI a közép-kelet-európai magántőke iparágban megszerzett 20 éves tapasztalatára támaszkodva dolgozott az elmúlt év során, amely egyik volt az utóbbi idők legnehezebb időszakainak. Amikor a legtöbb magántőke befektető vállalat a gazdasági nehézségek kezelésére rendezkedett be, az EI ismét bizonyította, hogy képes a befektetőinek jelentős hasznot hajtani jövedelmező kilépések segítségével. Az AVG kilépés, mely jelentős hozamot hozott az EI eredeti befektetéséhez képest, 2009 legnagyobb magántőke kilépése volt Közép-Kelet-Európában, valamint az utóbbi évek egyik legnagyobb kilépése volt a régióban.” – mondta Christopher Moore, az Emeafinance Magazine kiadója és vezérigazgatója.
 
A 20 éve működő Enterprise Investors egyike Közép-Kelet-Európa legnagyobb magán- és kockázati tőkealap kezelő vállalatainak. Működésre során a cég hét magán- illetve kockázati tőkealapot hozott létre, 1,7 milliárd euró tőkét gyűjtve össze. Ezek az alapok napjainkig 1,3 milliárd eurót fektettek be 115 vállalatba számos iparágban, valamint 91 befektetésből léptek ki 1,4 milliárd euró hasznot hozva.
 
A közép-kelet-európai kockázati és magántőke iparág úttörőjeként a vállalat páratlan tapasztalatokkal és sikerekben gazdag történelemmel büszkélkedhet. Az EI hírnevét több rangos díj is fémjelzi, köztük hat Közép-Kelet-Európa Legjobb Magántőke Vállalata díj, valamint öt elismerés különböző üzletek révén.
 
2009-ben az EI által menedzselt alapok részleges kilépést hajtottak végre a Magellan vállalatból, a lengyelországi egészségügyi piacon tevékenykedő nem-banki pénzügyi szervezetből. A tranzakció az eredeti befektetéshez képest nyolcszoros hozamot hozott az EI alapjainak. Az Enterprise Investors 2009-es befektetési között szerepel a román szupermarket hálózat Profi sikeres felvásárlása, amely egy 66 millió eurós menedzsment bevásárlás formájában valósult meg. Az EI a kockázati tőke iparágban létező ún. „finanszírozás szakadék” megszüntetésében is élen jár azzal, hogy több kisebb tranzakciót is végrehajtott összesen 15 millió euró értékben öt fogyasztói és B2B vállalat esetében.
 
Az Emeafinance Magazine (és honlapja) egy elismert, független, havonta megjelenő magazin, amely pénzügyi hírekről számol be az EMEA (a fejlődő Európa, Közép-Kelet és Afrika) régióból. Közel 15 ezres olvasói tábora befektetői, pénzügyi és tanácsadói szakemberekből áll. A magazinban megjelenő cikkek között feltáró jellegű országriportokat és az EMEA piacain uralkodó kulcsfontosságú trendek beszámolóit is megtaláljuk.