magántőke

Szabadulnak kockázatos magánbefektetéseiktől a nyugdíjalapok

Korábban is csak a felturbózott extrahozamok miatt vállalták, hogy korlátozott átláthatósággal, évtizednél hosszabb időre lekössék a tanárok, tűzoltók, köztisztviselők pénzét.
2023.03.20 Olvasási idő:

Hat éve nem volt ennyi magántőke itt

2016.09.06 Olvasási idő:

Sikeres évet zárt a hazai kockázati- és magántőkepiac

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) 2014. évi jelentésének adatai szerint a tavalyi év során 107 befektetésen keresztül 96 hazai vállalat összesen 54,9 milliárd forint összértékű kockázati- és magántőke-befektetésben részesült. Bár az év során – többek között a JEREMIE-alapok befektetési periódusának zárásához közeledve – jelentősen növekedni tudott a kockázatitőke-befektetések összértéke, néhány kiemelkedő tranzakciónak köszönhetően az év utolsó hónapjait a magántőke-tranzakciók uralták. A befektetések 73 százaléka az év során két szektorba, az üzleti és ipari szolgáltatásokkal, illetve az energetikai és környezetvédelmi tevékenységekkel foglalkozó cégekbe áramlott.
2015.04.09 Olvasási idő:

A jövőben magántőkéből is lehet bankot alapítani Kínában

A jövőben magánbankokat is lehet alapítani Kínában a kormány ígéretei szerint, amely a teljes bankrendszer reformját hozhatja az országban, de a részletek és a határidők egyelőre nem ismertek.
2013.07.08 Olvasási idő:

Hazai aktivista befektető a svájci tőzsdén

Svájci magántőke befektető társaság részvényese lett a Futureal származtatott alapja.
2012.03.24 Olvasási idő:

Felértékelődik a magántőke

Növekvő tendenciát mutat a magyarországi magántőke-befektetések száma, értéke közel ötven százalékkal magasabb az év első felében, mint a 2010 egészében megvalósult befektetések összmennyisége. Az Enterprise Investors szerint negyven cég jöhet szóba célpontként Magyarországon.
2011.09.08 Olvasási idő:

Lemaradásban a tervekkel

Az EU közlekedési biztosa a PPP-fejlesztéseket preferálja - a legjobb tervek is csak lassan valósulnak meg
2010.11.29 Olvasási idő:

Hatmilliárdért eladták a Netrisk.hu többségét

Az Enterprise Investors (EI), Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb magántőke- és kockázati tőkealap-kezelő vállalata ma bejelentette első magyarországi befektetését. Az Enterprise Investors magántőke alapja, a Polish Enterprise Fund VI (PEF VI) mintegy 6,4 milliárd Ft-ért (23 millió euróért) irányító többséget vásárol a Netrisk.hu-ban, Magyarország piacvezető online biztosítási vállalatában. A Világgazdaság információja szerint a társaság 80 százaléka került a befektetőkhöz.
2010.07.01 Olvasási idő:

Magántőke: a kkv-k a fő célpontok

Tavaly az Európában felvásárolt cégek csaknem 70 százaléka kis- és középvállalat (kkv) volt, és erre az évre is ez a tendencia valószínűsíthető – állítja a felvásárlásra szakosodott Riverside.
2010.02.26 Olvasási idő:

KKV-kra vadásznak a magántőke társaságok

Tavaly a magántőke-befektetések piaca nagymértékben zsugorodott, de a harmadik negyedévi adatok már lassú növekedést mutatnak. 2009-ben az Európában felvásárolt cégek csaknem 70 százaléka kis- és középvállalat volt, és az idei évre is ez a tendencia valószínű.
2010.02.25 Olvasási idő: