Cégvilág

Élre tör a Pannon a mobil szélessáv terén

2009-ben a Pannon EBITDA szinten 73,4 milliárd forint nyereséget ért el, ami mindössze 3,6 milliárd forinttal alacsonyabb a 2008-as szintnél.

A Telenor csoporthoz tartozó Pannon 2009-es jelentése szerint 117,0 milliárd forintos árbevétel mellett sikerült az EBITDA szintű fedezetét javítania. A 2009-es tőkeberuházások 27,7 százalékkal, 12,9 milliárd forintra mérséklődtek az előző évhez képest.

Az árbevétel 11,3 milliárd forinttal csökkent, ami a mobil végződtetési díjak és a készülékek értékesítéséből befolyó bevételek hosszú távú csökkenési trendjének folytatódását jelzi, sőt átmenetileg a lakossági hangalapú szolgáltatások bevételei is tükrözik a jelenlegi kedvezőtlen gazdasági környezetet.
 
A Pannon a jelenlegi 29,4 százalékos piaci részesedéséről vezető szerepre tör a mobil szélessávú szolgáltatások terén. A vállalat mobil szélessávból származó bevételei éves szinten 87 százalékkal nőttek.

Anders Jensen, a Pannon vezérigazgatója szerint a rendkívül nehéz gazdasági környezetre adott válaszként a Pannon változáson megy keresztül, melynek célja, hogy a vállalat Magyarország legkedveltebb mobil hang- és adatátviteli szolgáltatójává váljon.
 
A hatékonyság új lehetőségeinek feltárása és 2010-ben a költségeink további 3 milliárd forintos csökkentése mellett bátran fektethetünk be új termékekbe és szolgáltatásokba, valamint jobb ár-érték arányú csomagokat kínálhatunk 3,6 millió ügyfelünk számára; ebbe a sorba illeszkedik például az ezen a héten bejelentett Hívás tarifacsomag is – tette hozzá a vezérigazgató.

 

eredmény EBITDA szélessáv Jensen árbevétel Pannon értékesítés
Kapcsolódó cikkek