Cégvilág

Felháborodtak a BKV által feljelentett cégek - Sorra perelnek

Újabb 14 szerződés miatt tett feljelentést a múlt héten a BKV a rendőrségen, többek között marketing és kommunikációs tánácsok körüli botrányok miatt is. Az eljárást egyre több érintett cég tartja felháborítónak, több pont miatt is. A BKV által megnevezett vállalatok közül kettő biztosan feljelentést tesz rágalmazás miatt. A közlekedési vállalat nem érti, hogy miért.

Újabb 14 szerződés miatt tett feljelentést a múlt héten a BKV a rendőrségen. Mint akkor a Világgazdaság Online is beszámolt róla, marketing és kommunikációs tánácsokért, valamint rendezvényszervezésért fizettek ki 144 millió forintot. Ráadásul a BKV szerint ezzel koránt sincs vége az ügynek, újabb feljelentéseket tesznek majd.

Ezzel a feljelentéssorozattal kapcsolatban a Well Reklámügynökség közleményt küldött szerkesztőségünknek is, melyben többek között ez áll:  "érthetetlennek és felháborítónak tartjuk, hogy a  korábban - az előírásoknak megfelelően - leadott teljesítési dokumentumok, fotók, hanganyagok, média megjelenések stb.  hogyan tűnhettek el a vállalatnál.
De még inkább felfoghatatlan, hogy ha már el is tűntek,miért nem kérik azokat újra el a teljesítést végzőtől, mielőtt  jogi útra terelnék az ügyet, illetve ezek a rágalmak megjelennének a médiában. "

A közleményből az is kiderül, valamennyi  a munkavégzéssel kapcsolatos dokumentum, bizonyíték az ügynökségnél megtalálható, amelyeket a vizsgálat alkalmával a hatóságok rendelkezésére is  bocsátanak.

Itt tekintheti meg a BKV 2006-os éves jelentését, melynek 16 és 17-dik oldalán a cég is sikeresnek ítéli a Combino-s rendezvényeket és kommunikációt.

A BKV által megnevezett tíz cég közül kettő biztosan feljelentést tesz rágalmazás miatt.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ismeretlen tettes ellen rágalmazás vétsége miatt a Well kezdeményezte a büntető eljárást. „Nyilván a reklámszakmában vannak irányadó árak, nagyjából lehet tudni, hogy mi, mennyibe kerül, mi ilyen árakon dolgoztunk a BKV-nak is, mint minden más ügyfelünknek is az elmúlt 19 évben” – fogalmazott a Kossuth rádiónknak Bölcs Ádám.

Az Európa Szolgáltató Közhasznú Non-profit Kft. is feljelenti a BKV-t. Hrabetz Györgyi ügyvezető azt mondta: egy BKV-s publikációs pályázatot bonyolítottak le, a szerződés minden feltételét teljesítették.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs vezetője mindezekre úgy reagált, hogy ők ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést, a cégneveket pedig nem ők hozták nyilvánosságra.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője azt mondta: mindegy, hogy a BKV milyen újabb szerződésekkel kapcsolatban tesz feljelentést.

Well ügynökség BKV feljelentések BKV botrány
Kapcsolódó cikkek