Cégvilág

Gmail - Hat új funkció jelent meg, több eltűnt

A Google hat új képességgel ruházta fel a webes levelező rendszerét és ezzel párhuzamosan öt funkciót törölt a Gmailből.

Az új funkciók közé tartozik az automatikus kiegészítés, vagyis a Gmail keresőablakába írt szavakat is automatikusan kiegészít a szoftver, akárcsak a Google kereső. Ezentúl a "lb" kereső operátorral gyorsan leválogathatóak a címkék. Az angol levelezőknek jelent segítséget az elfelejtettem csatolmánnyal kapcsolatos figyelmeztetés. A program elemzi a levél szövegét és ha abban csatolmányra utaló szót talál, de nem leli magát a fájlt, figyelmezteti a felhasználót.

A jövőben a YouTube videókról küldött hivatkozások a Gmailen belül megtekinthetőek egy előnézeti funkció segítségével. A beállítások között helyett kapott a házon kívül funkció is: előre beállíthatóak azok a napok, amelyek során a Gmail automatikusan küldi a meghatározott házon kívül üzenetet.

A Google ezzel párhuzamosan törölte a Muzzle nevű funkciót, amely elrejtette az ismerősök status információt, hogy ezzel több teret engedjen a levelezésnek. A felhasználók egy része nem örül a döntésnek, még petíció is indult a Muzzle visszaállításáért.

Ezen kívül nem érhető el már a levelek rögzített betűmérete a válasz opcióban. Eltűnt az e-mail addict is, egy funkció, amely negyed órára lezárt a levelezést a feledékenyebb felhasználókat segítve. Kissé meglepte a PCWorld munkatársait, hogy a Google a jövőben nem jeleníti meg az aláírás mellett a küldő földrajzi helyzetét.

funkció Google gmail
Kapcsolódó cikkek