Cégvilág

InterContinental - Profitzuhanás, óvatos előrejelzés

A szobák számát tekintve a világ legnagyobbjának számító InterContinental Hotels erőteljes profitcsökkenésről számolt be a 2009-es évben és a javuló trend ellenére is óvatossággal tekint 2010-re.

A piacok által kulcsfontosságúnak tartott, folytatólagos működésből származó üzemi eredmény 34 százalékkal, 363 millió dollárra csökkent a tavalyi évben a 2008-ban könyvelt 549 millió dollárról.

Ugyanakkor a gazdasági helyzet javulását jelzi, hogy az egy szobára jutó bevétel (RevPAR) a negyedik negyedévben már csak 10,9 százalékkal csökkent, szemben a harmadik negyedévben mért 15,2 százalékos mínusszal. Az idei és első hónapjában pedig a RevPAR már csak 3,8 százalékkal csökkent, a Csendes-óceáni térség erős eredménye mérsékelte a többi területen elszenvedett veszteséget – jelenti a FOX Business.

Andrew Cosslett vezérigazgató az eredmény kapcsán közölte: a tavalyi év utolsó negyedéven javult a foglaltsági szint, ugyanakkor 2010-ben is nehézségekre számítanak, amíg ismét fel nem élénkül a gazdasági környezet.

InterContinental 2010 negyedév RevPAR profit 2009
Kapcsolódó cikkek