Cégvilág

Ismét befékezték a jegyértékesítési megafúziót

A Live Nation és a Ticketmaster fúzióját egyszer már jóváhagyta a brit versenyhatóság, most azonban egy kormányzati bizottság az üzlet ismételt felülvizsgálatát kezdeményezte.

A két jegyértékesítő egyesülésének előkészületei furcsán alakultak Nagy-Britanniában. Tavaly októberben az illetékes hatóság a fúzió ellen foglalt állást, annak versenykorlátozó hatásaira hivatkozva. Decemberben ismét a versenyhatóság elé került az ügy, akkor zöld jelzést kapott az üzlet, most azonban a felülvizsgált ítélet felülvizsgálatára szólított fel az illetékes testület – írja a Guardian.

Ezúttal főként a legnagyobb európai jegyértékesítőre, az Eventimre való tekintettel vizsgálódik a brit hatóság. Az ügylet tehát ismét megakadt, annak ellenére, hogy az Egyesült Királyságon kívül mindenhol jóváhagyták a fúziót, amely a világ legnagyobb jegyértékesítő-, rendezvényszervező hálózatát hozhatja létre.

A fúzió engedélyeztetése érdekében a Ticketmasternek jegyárusító szoftverére használati engedélyt kell adnia egy versenytárs részére, továbbá el kell adnia egy olyan leányvállalatát, amely több tízmillió jegyet kezel évente.

fúzió Live Nation versenyhatóság Ticketmaster
Kapcsolódó cikkek