Cégvilág

Kaszált a GSK az újinfluenza oltással

A GlaxoSmithKline PLC (GSK) a negyedik negyedévben 66 százalékos profitemelkedést könyvelt el, az eredményt jelentősen javította az újinfluenza elleni vakcinák forgalma.

2,6 milliárd dolláros nettó eredménnyel zárta a december 31-vel végződő negyedik negyedévet a GSK az előző év azonos időszakában jelentett 1,5 milliárd dollárhoz képest. Az erős évvége 20 százalékkal növelte a 2009-es eladásokat, amelyek így 8,7 milliárd dollárt tettek ki.

A teljes évben 1,1 milliárd dollárnyi Relenza influenzaellenes gyógyszert értékesített a cég, ez több mint tízszerese az előző éves eladási adatoknak. Oltóanyagokból összességében 30 százalékkal több kelt el az előző évben. A GSK nem tett közzé kifejezetten a H1N1 vakcinára vonatkozó eladási adatokat, de annyit közölt, hogy jelentős forgalmat bonyolítottak le Európában. A teljes éves eladások 16,5 százalékkal növekedtek 2009-ben.

Andrew Witty vezérigazgató az AP-nek úgy fogalmazott: a Glaxo 2009-ben visszatért a forgalom növeléséhez, a cég bizakodva tekint 2010 elé. A vállalat részvényeinek árfolyama 1,6 százalékkal emelkedett, az éves osztalékot 7 százalékkal növelte a GSK.

 

eladás negyedév profit GSK GlaxoSmithKline
Kapcsolódó cikkek