Cégvilág

Még sci-fi forgatásra is futotta a BKV-nál - Közpénzből

Verebes István rendező fiának, Zoltánnak a filmjét is gyanúsnak találta a BKV vezetése, és feljelentést tett a rendőrségen – derül ki a Blikk birtokába került BKV-s iratból.

A közlekedési vállalat 3,5 millió forinttal támogatta az „1" című magyar sci-fit, amelyet egyébként a magyar állam is támogatott 90 millió forinttal – tudta meg a Blikk.

A szerződés értelmében a támogatásért cserébe a BKV reklámfelületet kapott volna a film reklámanyagain. Ám az alkotás plakátján a támogatók között a Blikk nem találta meg a BKV-t. A közlekedési vállalat belső ellenőrei magát a filmet sem találják, pedig az alkotóknak át kellett volna adniuk a kész filmet és a munkaanyagot DVD-n.

Megillette volna továbbá a BKV-t 20 darab tiszteletjegy is a bemutatóra, de mindezeknek semmi nyomát nem lelték a belső ellenőrök. A BKV-s tanácsadói szerződéseket vizsgáló ellenőrző csoportnak azonban az szúrt szemet  leginkább, hogy Antal Attila vezérigazgató utólag, a megállapodás aláírása után egy héttel adta áldását a támogatásra, továbbá nem egyértelmű, miről szól a szerződés. Az ellenőrök megállapították, hogy az ilyen jellegű pénzkifizetés sérti a BKV érdekeit, mert szerintük mindez nem tartozik a társaság alaptevékenységei közé, ezért felvetették a hűtlen kezelés gyanúját.

támogatás verebes Antal Attila BKV film
Kapcsolódó cikkek