Cégvilág

Demszky irodájába is megérkezett a BKV-botrány

Antal Attila, a BKV volt vezérigazgatója, a Vértes Volán Zrt. jelenlegi vezetője állítja, Demszky Gábor főpolgármester személyesen bízta meg bizonyos üzemanyag-adalék beszerésére. A főpolgármester viszont állítja, hogy Antal lemondatása miatt most valótlanságokat is állít a Volán-vezér

Demszky Gábor kétszer is szerződéskötésre utasította – ezt mondta Antal Attila a Magyar Nemzetnek. Először benzinadalékok vásárlására, másodszor egy kommunikációs szerződésre. Utóbbit a Sawyer Miller Group-pal kellett megkötnie, melynek tulajdonosa a kilencvenes években Demszky kampányfőnöke volt. A cég vezetője azt mondja, Antal Attilával egyetlen szerződést sem kötöttek, Demszky Gábor pedig perel.

Nem kötött szerződést Antal Attilával, a BKV korábbi vezérigazgatójával az általa említett kommunikációs cég - mondta a TV2 Tények című műsorának Bruck Gábor cégvezető.

„Nagy butaságokat beszél” - ez pedig a főpolgármester reakciója a cikkben megjelent állításokkal kapcsolatban. Demszky Gábor főpolgármester az RTL Híradónak ugyanakkor elismerte: valóban kérte egyszer a volt vezetőtől, hogy használjanak egy bizonyos üzemanyag-adalékot a BKV-nál. Bruck és Demszky a Magyar Nemzetben szombaton megjelent Antal Attila-interjúra reagált.

Antal az interjúban azt mondta, egyszer személyesen a főpolgármester, Demszky Gábor telefonált rá, és adott utasítást egy bizonyos üzemanyag-adalék beszerzésére a BKV-nál. A főpolgármester az RTL Híradónak szombaton elismerte, hogy ezt valóban kérte a volt vezérigazgatótól. Mint mondta: azért, mert ezzel az adalékanyaggal kevesebbet fogyasztanak a buszok. A szert Demszky Gábor szerint 1997 óta használják a társaságnál és Antal Attila nem akarta megrendelni.

 

Antal Attila bkv-botrány főváros Demszky Gábor korrupció
Kapcsolódó cikkek