Cégvilág

Egy új Marióra vágyik a Facebook

A Game Developers Conference nyitónapján a világ legnagyobb közösségi portáljának vezetése arra hívta fel a fejlesztőket, hogy olyan legendás játékkal rukkoljanak elő, mint a Mario vagy a Halo.

Ha áttekintjük a jelentős platformokat, mindegyikhez társul egy ikonná váló játék, legyen az a Sonic, a Mario vagy a Halo – mondta a szakma legfontosabb eseményének számító Game Developers Conference keretében a Facebook illetékese. Gareth Davis úgy látja, hogy bár a közösségi portálon számos játék található, egyelőre még várat magára egy olyan új szoftver, amely a fentiekhez hasonlóan legendává válik majd.

A Waterfront Entertainment szakértője mindenesetre nem ismeri a sikerreceptet, míg a Playrix Entertainment munkatársa úgy látja, hogy jelenleg túl sok egyforma játék fut a Facebookon. Ugyanakkor a Slide online szórakoztató közösség veterán fejlesztője más véleményen van: Brenda Brathwaite kreatív igazgató a BBC-nek elmondta: a Farmville a legnagyobb játék a Facebookon és tiszteletet érdemel.

Ezt a szoftvert öt hét alatt fejlesztették ki és havonta 80 millió felhasználót vonz. A közösségi játékok piaca egyébként újdonsága ellenére komoly eredményeket mutathat fel. Három év alatt a közösségi portálokon működő alkalmazások piaca 1 milliárd dollárra nőtt. Davis szerint ráadásul ezt csak a kezdet: a Facebook munkatársa úgy látja: hamarosan olyan játékok jelennek meg a portálon, amelyeket 100 millióan játszanak egyszerre.

 

Halo Mario játék fejlesztő közösségi portál Facebook
Kapcsolódó cikkek