Cégvilág

Egyre többen "potyáznak" a Volán-járatokon

A Volán-társaságok a jövőben fokozottan ellenőrzik a kedvezményes utazást, mivel az utóbbi időben egyre több a visszaélés az utazási kedvezményre jogosító okmánnyal, igazolással - közölte a Volán Egyesülés az MTI-vel.

Az egyesülés tájékoztatása szerint a visszaélések kiszűrése érdekében fokozott jegyellenőrzési akciót indítanak a menetrend szerinti közlekedést lebonyolító társaságok, és kiemelten vizsgálják a járatokon a kedvezményre jogosító okmányok, igazolások érvényességét, az igénybevétel jogosságát.

Az utazási kedvezményt jogosulatlanul igénybe vevőknek a teljes menetdíjat, és a jogszabályban megszabott pótdíjat is meg kell fizetniük - hívja fel a figyelmet a Volán Egyesülés.

A közösségi közlekedési szolgáltatók - a MÁV, a GYSEV és a Volán-társaságok - március elsejétől vezették be a díjmentesen utazóknak az ingyenes regisztrációs jegyet, amelyet kötelesek megváltani. Július elsejétől a regisztrációs jeggyel nem rendelkezőknek büntetést, 500 forint pótdíjat kell fizetniük.

A Volán-társaságok helyi és helyközi menetrend szerinti járatain az utasszám évente 1-1,1 milliárd, 51-52 százalékuk valamilyen kedvezményes menetjeggyel vagy bérlettel veszi igénybe a szolgáltatást.

regisztrációs jegy ingyenes járat Volán
Kapcsolódó cikkek