Cégvilág

Gandhi unokájával ünnepel a Záróra

Ötszázadik adásához érkezik ma este a Záróra, a Magyar Televízió késő esti portréműsora. A Veiszer Alinda vezetésével az m2-n jelentkező sorozat hétfői, ünnepi adásában a sorozat egyik legsikeresebb, Rajmohan Gandhival készült beszélgetését láthatják újra a nézők. A korábbi információk szerint a műsorban Szabó István jelent volna meg, de az Oscar-díjas rendező betegsége miatt lemondta a felkérést.

Jubilál az MTV portrésorozata: az m2-n 2006 szeptembere óta új formában látható késő esti beszélgetős műsorban ma este látják vendégül a sorozat félezredik vendégét az alkotók, Veiszer Alinda műsorvezető, Bertha Lívia és Józsa Márta szerkesztők, illetve Déri Balázs rendező. A hétfőn 22.05-től látható Zárórában a portrésorozat egyik legsikeresebb, Rajmohan Gandhival rögzített adását ismétli az m2.
 
A Záróra 500. adása alkalmából műsor honlapján, a www.mtv.hu/zarora oldalon hamarosan könnyen elérhető és – a vendégek nevére kattintva − visszanézhető lesz a korábbi beszélgetések nagy többsége. A hétköznap éjjelenként látható portréműsor ugyanis számos illusztris szereplővel büszkélkedhet. Sokoldalú, nyitott, erős, érdekes személyiségek, karakteres vélemények – ez jellemzi a meghívottakat.
 
Veiszer Alinda beszélgetett már korábbi jegybankelnökkel és exminiszterekkel, Nobel-díjas tudóssal és Oscar-jelölttel is. A műsorban Vámos Miklóstól Esterházy Péteren át Spiró Györgyig félszáz író, költő és irodalmár megfordult az elmúlt években. A Záróra vendége volt mintegy ötven tudós – történészek, csillagászok, fizikusok, kémikusok és egy őslénykutató –, a komolyzene, a dzsessz és a könnyűzene olyan alakjai, mint Kocsis Zoltán, Szakcsi Lakatos Béla vagy Lovasi András.

Jancsó Miklóstól a tavaly elhunyt Bacsó Péteren át Zsótér Sándorig félszáz film- és színházi rendező szerepelt már a műsorban, valamint egyetemi tanárok, orvosok, színművészek és képzőművészek, sportolók és közgazdászok, diplomaták és egyházi képviselők, üzletemberek és médiaszemélyiségek sokasága. A legfiatalabb vendég, Rátai Dániel feltaláló már a rendszerváltás után kezdte iskoláit, a legidősebb beszélgetőpartner, Kugler Sándorné tanárnő pedig még Teller Ede évfolyamtársaként tanulta a fizikát. A műsorban beszélt a romániai elnökválasztásról Emil Constantinescu, a köztévék szerepéről Vincent Porter, de megfordult Veiszer Alinda asztalánál Maximilian Teleki és a „dízelpápa” Anisits Ferenc is.
 
A magyar közélet több száz meghatározó személyisége, számos határon túli, magyar származású vagy hazánkban vendégeskedő híresség fogadta már el a Záróra meghívását, hogy a televízió nyilvánossága előtt egy jót beszélgessen. Mert bár elsősorban hivatásukról, életükről, a körülöttünk zajló eseményekről faggatja vendégeit az 50 perces, vágás nélkül sugárzott adásokban a Junior Prima díjas műsorvezető, a meghívottak nem csupán válaszolnak a kérdésekre, hanem mesélnek magukról, véleményt formálnak, egyszóval beszélgetnek.

Szabó István záróra gandhi veiszer alinda m2 mtv
Kapcsolódó cikkek