Cégvilág

Playstation, mozgással - Vadászat a Nintendóra

A Sony bemutatta mozgásirányító eszközét, amely mozgással kombinálható játékokra is alkalmassá teszi konzolját. A cég ezzel egyértelműen a Nintendo Wii felhasználókat szeretné elcsábítani.

Peter Dille, a Sony marketingért felelős alelnöke a bemutató kapcsán az AP-nek úgy nyilatkozott: a cég az eszközzel tömegekhez juttatja el a mozgást igénylő játékokat.

A cégvezető nem titkolta, hogy a Nintendo eddigi rajongóit szerezné megszerezni a rivális japán vállalat. Dille megfogalmazása szerint a Wii háztartásból természetes az átjárás a PlayStation háztartásba, nem csak a PlayStation Move által nyújtott élménynek, hanem a PlayStation tartalmainak köszönhetően is.

A rendszer egy kamerából és egy fényt kibocsátó rúdból áll, valamint egy szoftverből áll, amelynek segítségével a konzol felismeri és értelmezi a játékosok mozgását. A Sony ígérete szerint az ősszel a polcokra kerülő kiegészítő minden eddiginél pontosabb mozgáskövetést tesz lehetővé. A pontos árak még nem ismertek, de az alelnök szerint az indító készlet 100 dollárba kerül majd.

A Wii megjelenése óta felülmúlja az Xbox és a PlayStation gyártóját, mivel a mozgásra épülő szoftverek olyan felhasználókat is vonzanak, akik egyébként nem hívei a konzoloknak. A Sony az új termékekkel ezt a hátrányt szeretné behozni is, ahogy a Microsoft is, amely project Natal néven indított mozgásra épülő projektet Xbox konzoljára.

PLAYSTATION Wii Nintendo Sony Xbox
Kapcsolódó cikkek