Cégvilág

Új elnök a BSA Magyarország élén

Új elnök irányítja ezentúl a Business Software Alliance (BSA) magyarországi tevékenységét. A világ legjelentősebb szoftvergyártóit tömörítő szervezet magyar tagozatának élén mostantól dr. Dzsinich Gergely, a Microsoft szoftverkalózkodás elleni tevékenységéért felelős vezetője áll.

„Mind a cégek, mind pedig az ország jövője szempontjából kiemelt jelentősége van annak, hogy Magyarországon megerősödjön a szellemi alkotások- és az oltalmukat biztosító jogok tisztelete.” -  mondta a BSA Magyar Bizottsága újonnan megválasztott elnöke.

”Ez az egyik alapja és garanciája a kreatív szellemi tevékenység gazdasági hasznosításának. A szellemi alkotások, ennek természetesen részeként: a szoftverek védelemét biztosító jogszabályok következetes végrehajtásának határozott és tudatos erősítése szükséges a hatóságok valamint minden jogalkalmazó részéről. Nem elégedhetünk meg azzal, hogy itthon évek óta 42%-os szinten stagnál az illegális szoftverek aránya” –„Éppen ezért, a legálisan működő cégeknek több támogatást szeretnénk nyújtani, a szellemi tulajdont megsértő vállalatokkal szemben viszont – a hatóságoknak nyújtott szakmai támogatás révén – a határozott fellépést segítjük. El kell érni, hogy ne lehessen jogosulatlanul és törvénytelenül versenyelőnyhöz jutni. Meggyőződésünk, hogy néhány év alatt Magyarországon is az jelenlegi átlagára, 36%-os szintre kell visszaszorítani az illegális üzleti szoftverek arányát.”- mondta dr. Dzsinich Gergely.

A BSA Magyar Bizottságának új elnöke 32 éves, jogi tanulmányait Budapesten és Salzburgban végezte. Másoddiplomáit a Cambridge-i egyetem szervezésében és a Pécsi Egyetem jogi karán szerezte, ahol ma az infokommunikációs szakjogász képzés oktatója. Magyarországi szakmai gyakorlatát az S.B.G.&K-és a Bérczes Ügyvédi Irodánál töltötte, ugyanakkor dolgozott a müncheni székhelyű Európai Szabadalmi Hivatalban, valamint a hannoveri Göhmann Ügyvédi Irodában is. Az ügyvédi talárt 2009. nyarán cserélte a Microsoft jogvédelmi területért felelős vezetői posztjára

business softwware alliance dzsinich gergely BSA
Kapcsolódó cikkek