Cégvilág

Biztos, ami biztos

Az Ön családjában vannak óvodás korú gyermekek? Ha szeretné őket nagyobb biztonságban látni az utakon, akkor érdemes odafigyelnie egy új kezdeményezésre.

Míg a közúti biztonság javításáért a hatóságok, non-profit szervezetek és maguk az állampolgárok együttesen felelnek, a vállalatok szerepéről eddig kevesebb szó esett. A Goodyear új kezdeményezése megmutatja, hogy lehet olyan társadalmilag hasznos programot indítani, amely emellett a vállalat profiljába is jól illeszkedik.

2009-ben 17862 személyi sérülést okozó közúti baleset történt (822 esetben halálos kimenetelű) a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján. Az illetékes szervezetek a számok csökkentésén dolgoznak új szabályok, előírások, szigorúbb büntetések, és rendszeres ellenőrzés segítségével.

A forgalomban a legvédtelenebbek a gyalogosok, különösen a gyermekek, illetve a kerékpárosok. 2009-ben 1105 esetben okozott közlekedési balesetet a gyalogosok szabálysértése. A legjobb védekezés a szabályok ismerete és betartása valamint az, ha korlátozott fényviszonyok között betartják a láthatósági előírásokat. Különösen a gyermekek esetében fontos lenne, hogy minél hamarabb elsajátítsák a biztonságos közlekedés alapvető szabályait.

A Goodyear gumiabroncs-gyártó vállalat ezt felismerve alkotta meg a Szlovákiában és Csehországban már nagy népszerűségnek örvendő „Biztonságos Óvoda” programját, amelyet a tervek szerint idén Magyarországon is elindít. A program során a Goodyear segítséget nyújt abban, hogy a közlekedők legveszélyeztetőbb csoportja, a gyermekek a lehető leghamarabb megtanulják a közlekedési szabályokat és megfelelően láthatóak legyenek a többi közlekedő számára. Ezért az óvodákba fényvisszaverő mellényeket, kommunikációs anyagokat és egy – a Goodyear által kifejlesztetett – társasjátékot juttat el, amely segítségével a gyermekek játékosan tanulhatják meg a közlekedés alapvető szabályait.

További információk

(X)

goodyear gumiabroncs Goodyear goodyear gumi
Kapcsolódó cikkek