Cégvilág

Facebook fejlemény: Biztonsági központ lesz, pánik gomb nem

A világ legnagyobb közösségi portálja ma mutatja be megújított, felfejlesztette biztonsági oldalát. A Facebook ugyanakkor az eddigi közlések szerint nem hajlandó a pedofilok jelentette fenyegetés jelentésére alkalmas pánik gomb telepítésére.

A Biztonsági Központ egy új weboldal, amely a korábbinál négyszer több információt tartalmaz arról, hogyan őrizhetik meg biztonságukat a felhasználók. A központban szülők, fiatalok és a nyomozóhatóságok számára is találhatóak a biztonságos internetezésre vonatkozó adatok.

Az oldalt a Facebook által négy hónapja létrehozott biztonsági tanács és a közösségi portál együtt hozta létre. A szervezet több emberi jogi szervezetet foglal magába, köztük a Common Sense Media, a ConnectSafely, a WiredSafety, a Childnet International és a The Family Online Safety Institute intézetekkel – jelenti az AP.

A közösségi portál ugyanakkor a mai közlések szerint nem hajlandó pánik gomb telepítésére, annak ellenére sem, hogy erről ma is folytak tárgyalások. Brit gyermekvédők kérték a funkció telepítését, hogy az internetezők így egy gombnyomással jelenthessék, ha pedofilgyanús tevékenységet fedeznek fel. A Ceop nevű szervezet és a brit kormány azután kezdett intenzív kampányba a pánik gomb mellett, hogy egy férfi a Facebook segítségével hálózott be egy fiatal lányt, akit később meg is gyilkolt.

pánik gomb biztonság pedofil Facebook
Kapcsolódó cikkek