Cégvilág

"Felelőtlenül és esztelenül viselkedett a Kraft"

Egy a gazdasági bizottság által ma közzétett jelentés úgy fogalmaz: a Kraft felelőtlenül és esztelenül cselekedett a Cadbury felvásárlásával kapcsolatban.

A Kraft egy hónappal ezelőtt vett részt egy bizottsági meghallgatáson a Cadbury felvásárlásának ügyében. Az amerikai konszern illetékesei ekkor bocsánatot kértek azért, mert korábban állították: fenntartják a Cadbury Somedale-i üzemét.

A Kraft ennek ellenére közölte, hogy a korábban, még a Cadbury által bejelentett tervek szerint bezárja az immár a tulajdonát képező édességgyárat, amelynek termelését Csehországba telepíti át - jelenti a BBC.

Az ügy ma folytatódott azzal, hogy egy az ügy kivizsgálására felállított bizottság mai jelentése kimondta: a Kraft felelőtlenül és esztelenül viselkedett, amikor az üzem megtartását ígérte. A képviselők arra a következtetésre jutottak, hogy a Kraft vagy nem volt tisztában a Somerdale-i gyár helyzetével a döntés meghozatalakor vagy cinikusan megtévesztette a közvéleményt azért, hogy javítson saját megítélésén a Cadbury átvétele előtt.

Eközben a legnagyobb brit szakszervezet, a Unite illetékesei arra hívták fel a Kraft vezetését, hogy találkozzon személyesen a Cadbury dolgozóival.


 

bezár felvásárlás képviselő Cadbury gyár kraft Somerdale
Kapcsolódó cikkek