Cégvilág

HP: Telefongyártót vettünk, de nem a telefonért

A Hewlett-Packard (HP) ma jelentette be, hogy felvásárolja a Palmot, egy olyan céget, amelyik sikertelenül harcolt a PDA/okos telefon piacon. A HP stratégiai vezetője elárulta, mi a döntést oka.

Shane Robison a Fortune magazinnak beszélt a Palm megvásárlásáról. Megerősítette, hogy a céget nem a hardverért, vagyis az általa gyártott telefonokért szerezte meg, hanem azért a webes operációs rendszerért, amelynek fejlesztésén a Palm egy ideje dolgozik. Robison úgy fogalmazott: bár a Palm vonzó készülékeket gyárt, a jövőt a 120 milliárd dolláros online alkalmazás piacában látják, amely évi 20 százalékot növekszik.

Robison az üzleti modelljük megváltoztatásának nevezte a Palm és ezzel együtt annak alkalmazottjainak megszerzését. Hozzátette: az operációs rendszert egyelőre kizárólag a HP használja majd, és igyekszik jobban integrálni a szoftvert és a hardvert saját erőforrásaival. Robison megfogalmazott: elegáns megoldást alkalmaznak majd, saját alkalmazás áruházat és a programokra épülő közösséget építenek.

felvásárlás okos telefon hardver szoftver HP Palm
Kapcsolódó cikkek