Cégvilág

Intelligens fogyasztásmérőket helyeztek el Veszprémben

Lezárult az Európai Unió által támogatott "Intelligens Hálózat" program első szakasza, amelynek eredményeként intelligens energiafogyasztás mérőket helyeztek üzembe, három Veszprém megyei intézményben

A 2007-ben indult projekt során 36 ezer eurós költségvetéssel, a Veszprém Megyei Önkormányzat három intézményében, Külsővát, Lesencetomaj és Dáka községekben szereltek fel ezekből az energiamegtakarítást segítő szerkezetekből.

    Csanády Lili a Csanády & Partnerei Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az intelligens fogyasztásmérők az energiafelhasználást képesek rövid időközökre lebontva vagy folyamatosan mérni, így több információt nyújtanak a fogyasztási szokásokról, amelyek segíthetik a takarékosságot.

    Az intelligens mérők képesek a fogyasztást aktuális költségben vagy szén-dioxid emisszióban is mérni. Az ügyvezető igazgató kiemelte: a rendszer által a szolgáltatói ajánlatok jobban összemérhetők, így megkönnyítik a szolgáltatók közötti választást, és a tarifarendszert is átalakíthatják.

veszprém megye fogyasztásmérők
Kapcsolódó cikkek