Cégvilág

Kétszeres sebességre kapcsol a Daimler

A Daimler megerősítette, hogy működési eredménye több mint 2,3 milliárd eurót ér el ebben az évben.

A német konszern közlése szerint minden üzletága nyereséges lesz idén, így ismét osztalékot fizethet és tarthatja az előzetesen kitűzött, 2,3 milliárd eurós üzemi eredményre vonatkozó célt. Dieter Zetsche, a Daimler vezérigazgatója közleményében leszögezte, hogy az autógyár a versenytársaknál kétszer nagyobb sebességgel növekszik majd az idei évben - jelenti a Reuters.

A cég ma tartja éves közgyűlését, ahol várhatóan kemény kritikákkal illetik majd Zetschét, a vezér ugyanis tavaly – 14 év után először – úgy döntött, hogy nem fizetnek osztalékot. Mindez annak ellenére történt, hogy a Daimler 2010-re a nettó profit 40 százalékának megfelelő kifizetését ígérte.

A Daimler zászlóshajójának számít Mercedes 27 százalékos eladásnövekedésről számolt be, az anyacég pedig nemrég részvénycserés megállapodást kötött a Renault-Nissannal. A megállapodás értelmében a Daimler 3,1 százalékos tulajdoni részesedéshez juttatja a Renault-t és a Nissant.

A Daimler pedig 3,1 százalékos tulajdoni részesedéshez jut mind a Renault-ban, mind a Nissanban. A vállalatok továbbra is különállóak lesznek, de lehetővé válik számukra a technológiai és a fejlesztési költségek megosztása. Az új stratégiai szövetség együttműködést irányoz elő többek között a kisautók és a könnyű teherautók terén

Zetsche eladás Daimler Mercedes Renault
Kapcsolódó cikkek