Cégvilág

Magyar Facebook: túl az egymillión - év végére az iwiw fölött?

A 2009. áprilisától magyar nyelven is elérhető facebook.com regisztrált, aktív magyar felhasználóinak száma mára stabilan meghaladta az egymillió főt - áll a Facebook magyarországi kereskedelmi képviselőjének, az EST Media Group közleményében.

Az oldal napi látogatottsága Magyarországról pedig eléri a napi félmillió főt - teszi hozzá a közlemény. Egy átlagos magyar facebook-felhasználó napi 55 percet tölt az oldalon.

Bátran kijelenthetjük, hogy a facebook az egyik legdinamikusabban fejlődő közösségi portál a hazai „community” piacon. Az magyar felhasználók számának növekedése óriási ütemben zajlik: tavaly ilyenkor a regisztrált, valamint napi felhasználók száma a jelenlegi negyede sem volt.

A Facebook üzletfejlesztési igazgatójának prognózisa szerint 2010. végére a Facebook aktív magyarországi felhasználóinak, továbbá a napi látogatóinak száma is meghaladja majd az iwiw felhasználóinak és napi látogatóinak számát.

Vaszily Miklós, az Origo Zrt. vezérigazgatója lapunknak nyilatkozva elmondta: stratégiailag valószínűleg vesztes csata lenne az iwiw-et a Facebook-kal szemben pozicionálni, így inkább a mellé helyezné közösségi oldalukat. A cél inkább az, hogy az iWiW használatának továbbra is legyen értelme a magyar internetezők számára - tette hozzá Vaszily, aki cáfolta a piaci pletykákat, miszerint eladó lenne a legnagyobb magyar közösségi oldal.

Est Media Group community iwiw faebook
Kapcsolódó cikkek