Cégvilág

Nokia: Annyit tud a telefon, mint egy fényképezőgép - Fotó

A Nokia ma mutatta be az N8 jelzésű okos telefonját, amelyet a cég azzal reklámoz, hogy a készülék felveszi a versenyt az egyszerűbb digitális fényképezőgépekkel.

Az N8 az első Symbian 3 operációs rendszerrel futó okos telefon a Nokiától, a finn óriáscég továbbfejlesztett érintőképernyővel és fejlett fényképezőgéppel igyekszik vonzóvá tenni a készüléket. A Nokia állítása szerint az N8 olyan teljesítményt nyújt, mint az egyszerűbb, "kattogtatós" fényképezőgépek.

Ebben 12 megapixeles kamera, Xenon vaku és Carl Zeiss optika segít, valamint egy a szokásosnál nagyobb érzékelő, amelynek pontos méreteit eddig nem árulta el a gyártó. A 3,5 hüvelykes kijelző 360-szor 640 pixeles felbontást tesz lehetővé. 16 gigabájtos tárhelyre menthetőek az adatok, amiket az okos telefontól elvárható képességek (navigáció, közösségi alkalmazások, multimédia) szolgálnak ki.

A The Register jelentése szerint a Symbian 3 szoftver segítségével a Nokia új készüléke sok, az iPhone-ra emlékeztető vonást kapott, ilyen a továbbfejlesztett multi-érintős irányítás és a három képernyőnyi alkalmazás, amelyet a Nokia indulásként telepít a telefonra.

 

okos telefon Symbian Nokia Zeiss N8
Kapcsolódó cikkek