Cégvilág

Patikákat vett a Humet leánycége

A Humet Nyrt. 100 százalékos tulajdonában lévő Humet North America Inc. adásvételi szerződést írt alá egy éves szinten 400 millió forintot meghaladó árbevételű, folyamatosan nyereségesen gazdálkodó, két budapesti gyógyszertárat működtető kft. 51 százalékos részesedésének megszerzéséről - közölte a Humet a tőzsde honlapján csütörtökön.

A vételárat teljes egészében Humet részvényekben fizetik ki. A Humet North America Inc. tárgyalásokat folytat további gyógyszertárakat működtető vállalatok megvásárlásáról is, melynek célja, hogy a Humet csoport gyógyszer-kiskereskedelemből származó árbevétele meghaladja az 1 milliárd forintot. Hozzáteszi a közlemény, hogy a jelen akvizíció nem érinti a Humet csoport által korábban megkezdett akvizíciós terveket.

A Humet csütörtökön közölte azt is, hogy az igazgatótanács - élve a legutóbbi közgyűlések felhatalmazásával - zárt körben megemeli a Humet Nyrt. alaptőkéjét, 12 ezer darab, a jelenlegiekkel teljesen azonos jogokat megtestesítő törzsrészvény kibocsátásával. Az alaptőke-emelésben résztvevő személyek a kibocsátandó részvények készpénz ellenértékét, 72 millió forintot 2010. április 6-ig megfizetik - áll a közleményben.

A Humet április 30-án tartja éves rendes közgyűlését, amelyen a meghívó szerint döntenek az alaptőke leszállításáról 403,9 millió forinttal. Ennek oka a saját tőke más eleme, a tőketartalék növelése, végrehajtásának módja a törzsrészvények névértékének csökkentése - olvasható a honlapján közzétett meghívóban.

A Humet részvényei a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában forognak.

gyógyszertár Humet patika
Kapcsolódó cikkek