Cégvilág

Télen a hazai wellness-szálloda a kedvenc

A magyar utazók 47 százaléka belföldi szálláshelyen pihen a téli hónapokban. A téli belföldi pihenésnél a vidéki wellness-szállodák a legkedveltebbek, de a balatoni szállások is a kedvencek között szerepelnek

Utazási szokások. – derül ki az Index.hu utazási oldalainak, a C-Travel.hunak és az Ongo.hunak a legfrissebb felméréséből. A megkérdezettek 44 százaléka kihagyhatatlannak tartja a síelést, a legtöbben a közeli sípályákat választják. Egzotikus utazás a válaszadók mindössze 9 százalékának szerepel a tervei között.

Akik ezt a lehetőséget jelölték meg, leginkább Bali, Kuba és Thaiföld felé veszik az irányt. A felmérés eredményeiről szóló közlemény szerint a nyári utazások esetében közel ugyanannyian – a megkérdezettek 41, illetve 34 százaléka – részesítik előnyben a tengerpartot és a belföldi nyaralást.
A kérdőívet kitöltők 37 százaléka az utazás kiválasztása során az árat tekinti a legfontosabb szempontnak. A legtöbben – a válaszadók 59 százaléka – évente két-három alkalommal utaznak el pihenés céljából, a belföldi utak esetében átlagosan egy-három napot töltenek otthonuktól távol, a külföldi utaknál ez négy–hét napra tehető. VG


Az osztrákok is szeretik télen hazánkat

A legfrissebb statisztikák tükrében eredményesnek számít az osztrák piacon folytatott téli Budapest-kampány. A korábbi évhez képest 2010 első két hónapjában 18,8 százalékkal több osztrák vendéget jelentettek a Budapest– Közép-Duna-vidék turisztikai régió szálláshelyei, ez több mint 16 400 osztrák vendégéjszakát jelent.

A Magyar Turizmus Zrt. az ausztriai piacon tavaly november közepétől ez év március végéig folyamatosan integrált akciókkal népszerűsítette a téli Budapest turisztikai ajánlatait.


A Magyar Turizmus Zrt. az ausztriai piacon tavaly november közepétől ez év március végéig folyamatosan integrált akciókkal népszerűsítette a téli Budapest turisztikai ajánlatait.

-->

wellnes utazás téli idegenforgalom
Kapcsolódó cikkek