Cégvilág

Tizenhétmilliárd telephelyfejlesztésre

Mind a hét régióban újra lehet pályázni telephelyfejlesztésre - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ). A csaknem 17 milliárd forintos keretből várhatóan 300 projekt kaphat támogatást. Az elnyerhető összeg 10-100 millió forint pályázatonként.

A telephely-fejlesztési pályázat már tavaly is az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) regionális operatív programjainak egyik legnépszerűbb kiírása volt. A kis- és középvállalkozások számára ugyanis fontos működési helyszínük modernizációja, bővítése és kihasználtságuk növelése, valamint a nem megfelelő telephelyek cseréje. A támogatási konstrukció így alapvetően a kkv-k versenyképességének megőrzését és fokozását, s a foglalkoztatottság megtartását és javítását támogatja. Külön figyelmet érdemel, hogy a mostani kiírás még nagyobb hangsúlyt fektet az új munkahelyek teremtésére.

Pályázatuk keretében a termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építését, a már meglévő épületek átalakítását és bővítését, valamint a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtását, az alapinfrastruktúra kiépítését, korszerűsítését jelölhetik meg célul a projektgazdák. Kapcsolódó tevékenységként támogatható a szükséges eszközök beszerzése és a környezeti kármentesítés is.

Az előző kiírás népszerűségére jellemző, hogy az eredetileg meghirdetett 17,85 milliárd forintos keretösszegre a hét régióból 40,3 milliárd forint összértékű pályázat érkezett be. Ennek megemelésével végül több mint 23 milliárd forintnyi támogatást ítéltek oda, ami 469 támogatott projektnél csaknem 18 ezer megtartott és több mint 2800 új munkahelyet jelent.

telephely-fejlesztés ÚMFT kkv pályázat
Kapcsolódó cikkek