Cégvilág

Triplázott a Canon

A Canon az első negyedévben több mint háromszorosára emelte nettó profitját, a növekedés elsősorban a digitális tükörreflexes fényképezőgépeknek és a színes lézernyomtatóknak köszönhető.

Az előző évi 17,7 milliárd jenhez képest a japán elektronikai gyártó 56,8 milliárd jenre növelte nettó profitját a január és március közötti időszakban. Az árbevétel 10 százalékkal emelkedett, és a cég a jó eredmények fényében 240 milliárd jenre emelte a 2010-re vonatkozó profit kilátásait. Ez 82,3 százalékos növekedést jelentene az előző évhez képest, miután a vállalat folyamatosan erősödő keresletre számít Kína és más fejlődő államok részéről.

Az első negyedévben már jelentősen hozzájárult a haszon növekedéséhez az amerikai és az ázsiai piac helyreállása, a lézer nyomtatók értékesítése például több mint kétszeresére emelkedett. Az amerikai eladások 16 százalékkal, az európai értékesítések 9,8 százalékkal emelkedett.

Számítástechnikai eszközökből (digitális fényképezőgépek, szkennerek, kamkorderek) 19,8 százalékkal több talált gazdára, mint az előző év első negyedében. Az AFP jelentése szerint a Canon a konjunktúra élénkülésével fokozatos javulást vár a tintasugaras nyomtatóktól és a kompakt digitális fényképezőgépektől.

Jelentősen, 15,64 milliárd jenről 2,96 milliárd jenre csökkent az ipari divízió vesztesége, ugyanakkor a cég számításai szerint a szektor idén is mínuszban marad.

eladás negyedév profit canon nyomtató előrejelzés fényképezőgép
Kapcsolódó cikkek