Cégvilág

Új külsővel gördülnek ki Győrből az Audik - Fotó

A könnyű, főként alumíniumból készült karosszérián és a belső tér kialakításán lelhetők fel a finom átdolgozás jegyei, a Győrben gyártott kompakt sportautó fogyasztását pedig új technológiák alkalmazása csökkenti.

Újdonságként jelenik meg az erősebb, hatékonyabb négyhengeres motor, amely szintén az Audi Hungariánál készül. Az új 2.0 literes TFSI motor 155 kW (211 LE) teljesítményre képes.

Az Audi TT megújult külsején először az erőteljes lökhárító tűnik fel, amelyet markáns vonalú, megnövelt légbeömlő nyílások szegélyeznek. Az autó hátulján a hengeralakú, látszólag szabadon függő fényszórók kölcsönöznek vizuális mélységet a hátsó lámpáknak. A nagy kipufogócsövek  - a 2.0 TFSI motor esetében kétcsövű -, valamint a megnagyobbított, mattfekete diffúzor további hangsúlyos elemei az autónak. Az átalakítás eredményeként a TT Coupé és a Roadster két centiméterrel, 4.187 milliméter hosszúságú lett.

Újdonság a kínálatban a 2.0 TFSI motor 155 kW (211 LE). A Győrben gyártott kétliteres motor 6,1 másodperc alatt gyorsítja a Coupét kéziváltóval nulláról 100km/óra sebességre és tovább, egészen a 245 km/órás végsebességig. A hatsebességes S-tronic és quattro állandó összkerékhajtás kombinációja mindössze 5,6 másodperc alatt teszi lehetővé a nulláról 100 km/óra sebességre gyorsulást.

A megújult TT gyártásához 35 millió forint beruházást valósítottak meg Győrben, melyet a 240 méter hosszú gyártószalagon szükséges technikai módosításokra fordítottak.

Coupé Audi TT Győr gyár roadster
Kapcsolódó cikkek