A Telenor Csoport leányvállalata, a hamarosan Telenor névre váltó Pannon ma közzétette 2010 első negyedévére vonatkozó eredményeit. Tíz százalékkal csökkent az árbevételt 2009 első negyedévéhez képest. A 42,1 százalékos EBITDA-ráta azonban továbbra is hatékony működést jelez.
 
A beruházási költségek 1,7 milliárd forintot tettek ki 2010 első negyedévében, ami 38 százalékkal marad el az egy évvel korábbi szinttől. Az idei beruházások elsősorban a mobil szélessávú technológiákat érintik.
 
A működés első negyedéves átszervezése és az ezzel járó leépítés mellett - amely összesen 250 dolgozót és egyéb, nem pannonos alkalmazottakkal betöltött pozíciót érintett. „Árbevételünket továbbra is rontja az egyre elhúzódó Változatlanul kiemelt célunk, hogy jobb ár-érték arányt nyújtsunk szűkös forrásokból gazdálkodó ügyfeleinknek, valamint jó készpénzgazdálkodással és költségcsökkentéssel forrásokat szabadítsunk fel új termékek és szolgáltatások fejlesztésére” – jelentette ki Anders Jensen, a Pannon vezérigazgatója.
 
A recesszió ügyfélköltésre gyakorolt negatív hatása miatt 29 ezerrel csökkent az előfizetések száma a vizsgált időszakban, így a negyedév végén a Pannon 3 582 000 előfizetéssel rendelkezett. A csökkenés a kártyás egyéni előfizetők szegmensére volt jellemző. A Pannon (forgalmazásban részt vevő kártyák száma alapján számított) negyedév végi piaci részesedése 32,98 százalék volt 2010 márciusában, ami enyhe csökkenés 2009 negyedik negyedévéhez képest. A társaság egy előfizetésre jutó forintban számított átlagos havi árbevétele 12 százalékkal maradt el a 2009 negyedik negyedévi értéktől.