Cégvilág

A vezetékes vonalat feleslegessé teszi a Telenor (Pannon)

A Telenor márka (korábbi nevén Pannon) Magyarországra érkezése alkalmából a vállalat minden eddiginél alacsonyabb árakat, egyszerűbben használható mobil szélessávú szolgáltatásokat és a piac radikális átalakítását ígéri az ügyfelek számára, ezzel együtt a vonalas telefont a felesleges kiadások közé sorolja.

A Telenor szerint ma már felesleges kiadás a vezetékes telefonvonal fenntartása. A társaság a hazai piacralépésével ennek úgy ad hangot, hogy alacsony árakat és egyszerűbb szolgáltatásokat jelentett be.

A Pannon holnap váltja át nevét Telenorra. Erről bővebben itt olvashat

Ennek megfelelően a mobilról vezetékes irányba történő hívások tekintetében minden eddiginél alacsonyabb, 5 forintos percdíjat vezet be. Ezen felül bejelentette Magyarország első percalapú, feltöltőkártyás mobilinternet csomagját, amelyben 10 óra használat 3000 forintba kerül.

A világszerte 179 milliós ügyfélkörrel rendelkező Telenor márkára történő váltásra holnap, május 18-án kerül sor. Ennek keretében számos olyan új termék és szolgáltatás válik elérhetővé, amely beváltja majd a magyar fogyasztók érdekét szolgáló szorosabb verseny megteremtésére, a magasabb fogyasztói érték létrehozására és az innováció további előmozdítására tett ígéreteket - áll a társaság közleményében.

A mobil tarifák és a vezetékes hívások díja közötti különbség megszüntetése a vállalat várakozásai szerint a telefonálási szokások gyökeres átalakulásához vezet, amint az ügyfelek felismerik, hogy nincs többé szükségük a mobiltelefon mellett vezetékesre is. A Telenor most elérkezettnek látja az időt a 3 millió, még vezetékes vonallal rendelkező magyar ügyfél felesleges kiadásainak megszüntetésére.

Anders Jensen, a Telenor Magyarország vezérigazgatója szerint az ajánlat mérföldkőnek számít a mobiliparágban. A bejelentés egybeesik a mai Távközlési Világnappal, míg a holnapi nap az Internet Világnapja lesz:
„arra törekszünk, hogy a Telenor értékeit úgy hozzuk el Magyarországra, hogy az átalakítsa a felhasználók mindennapi életét. A Telenor név mögötti tartalom lényege, hogy a jövő megoldásait a jelenben teremtsük meg. Ezzel véget vethetünk többek között a költséges vezetékes telefonálásnak, a követhetetlen árképzésnek és a nem megfelelő szintű értéket biztosító mobil szélessávú szolgáltatásoknak. A percdíjak csökkentésével a mobiltelefonálás válik a telefonos kommunikáció egyetemes formájává. Így nem csupán pénzt takarítunk meg a fogyasztók számára, hanem a vezetékek és a kábelek miatti kötöttségektől is megszabadítjuk őket." - mondta a vezető.

Anders Jensen távközlési világnap mobilinternet vezetékes telefon Pannon Telenor internet világnapja
Kapcsolódó cikkek