Cégvilág

Enyhíthető a rákterápia mellékhatása

Évente közel 35 ezren vesztik életüket daganatos halálozásban Magyarországon, amivel dobogós helyet foglalunk el Európában a halálozási statisztikákban.

Míg az EU országaiban átlagosan 100 ezer férfira 168 haláleset jut, nálunk 255, bár bizonyos területeken akár 60-70 százalék a túlélési arány. Az Amerikai Egyesült Államokban és Nyugat-Európában a lehetséges gyógymódok folyamatos kutatása mellett egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az alternatív és kiegészítő kezelések, táplálékok melyek a terápiákat kiegészítve főleg természetes anyagok felhasználásával próbálják enyhíteni a betegség és a kezelések tüneteit.


Az alkalmazott terápiák által okozott mellékhatások kezelése is fontos, hiszen például a kemoterápia vagy a sugárkezelés nagy százalékában elkerülhetetlen a hányás, az étvágytalanság, a drámai testsúlycsökkenés, aminek következtében hiánybetegségek alakulnak ki. Gyakori kísérőjelensége az állandó fájdalom és kimerültség, amelyek lehetetlenné teszik a munkát, és nyomasztólag hatnak minden ébren töltött percre.


A mellékhatásokat célzó, az alapkezelések sikerességét javító, támogató terápiák is egyre szélesebb körben érhetőek el mindenki számára, amelyeket a gyógyszertárakban találhatnak meg az érdeklődők. Magyarországon a megbízható készítmények keresése során a csomagoláson feltüntet OÉTI ajánlást érdemes követni. és nagyon lényeges, hogy minden esetben meg kell beszélni a kiegészítő terápiát az onkológus szakorvossal.

kiegészítő terápia rákterápia onkológus szakorvos
Kapcsolódó cikkek