Cégvilág

Íme, a Dell új tábla PC-je - Videó

A világ harmadik legnagyobb gyártója, a Dell is csatlakozott azokhoz a cégekhez, amelyek tábla PC-t is szerepeltetnek kínálatukban. A Streak becenévre hallgató Mini 5 az első ilyen termék lesz a sorban.

Öt hüvelykes (12,5 centiméter) kijelzőjével a Mini 5 kisebb, mint a legtöbb tábla PC, és Google Android operációs rendszerre épül. A BBC által idézett médiajelentések szerint a cég a jövőben egy 7 és egy 10 hüvelykes táblával is a piacra lép majd. Tavis Butler, a Dell menedzsere a bemutatóval kapcsolatban elmondta: az eszköz elsősorban adattárolásra alkalmas és csak másodsorban használható hang alapú feladatokra.

Az első modell 3G és wifi kapcsolattal, valamint 16 gigabájtos memóriával rendelkezik, a GPS-képes, első-, hátsó kamerával szerelt készülék felhasználói alkalmazásokat tölthetnek le az Android Marketplace szoftvertárból.

A CCS Insight elemzője szerint a most bemutatott tábla átmenet egy nagyképernyős okos telefon és az iPad között, így a nagy kérdés most az, van-e kellő vásárlóerő egy ilyen eszközre. A hírek szerint a HP és a Google is hamarosan megjelenik a maga tábla PC-jével.

A Forrester elemzője szerint a táblák mostani sikerét az okos telefon piac készítette elő. Néhány cég már korábban bemutatott ilyen készülékeket, de ezek nem jutottak el a tömeggyártásig. Ian Fogg szerint a tábla PC-ktől nagy akkumulátor élettartamot, instant ki-bekapcsolhatóságot és kis méretet várnak el – az okos telefonok operációs rendszereit pedig éppen ezeknek a paramétereknek megfelelően tervezték.

okos telefon dell 3G Android iPad tábla PC Google Wifi
Kapcsolódó cikkek