Cégvilág

Ingyen lehet utazni a BKV tesztbuszain - Fotók!

Május 17-től két héten át a fővárosban egyszerre két magyar gyártású autóbuszt tesztel a BKV Zrt. Az Ikarus és a Kravtex csuklós tesztbusza ugyanabban az időszakban, ugyanazon az útvonalon szállítja majd az utasokat. Ezeken a járműveken az utazás ingyenes. Cserébe mindössze az utasok véleményét kéri a közlekedési társaság.

Az elmúlt évek hagyományához hűen a BKV folytatja az új gyártású autóbuszok tesztelését. Az ARC, a Kutsenits, a Solaris, az Iveco, a Credo, a Mercedes és a Neoplan autóbuszok után, ezúttal két magyar gyártó terméke, az Ikarus és a Kravtex új, csuklós modellje azonos körülmények között, egyszerre mutatkozhat be Budapest utcáin.

Az első héten, május 17-19-e között a 239-es buszok, május 20-21-én a 139-es buszok útvonalán, majd május 22-től május 28-ig a 173-as járaton ismerkedhetnek velük a fővárosban közlekedők. (A tesztjáratok pontos menetrendje a közlekedési társaság honlapján megtalálható.)

Az Ikarus márkajelzésű új buszcsaládot április közepén mutatták be, melyről lapunk tudósítását itt olvashatja.

Mind az Ikarus V187, mind pedig a Credo Citadell 19-es típus 100 százalékban alacsonypadlós, mozgáskorlátozottak számára is biztonságosan használható, kifejezetten a nagyvárosi közlekedésre tervezett jármű.

A mintegy 19 méter hosszú, korrózióálló vázszerkezetű, automata sebességváltóval és a második ajtónál rámpával felszerelt autóbuszok a hazai szabványok mellett az EURO 5-ös műszaki, üzemanyag-tisztasági és zajkibocsátási normáknak is megfelelnek, és természetesen légkondicionáltak. A két típus részletesebb műszaki paraméterei elérhetők a BKV Zrt. weboldalán – www.bkv.hu – a tesztbuszok menüpont alatt.

A BKV Zrt. autóbuszparkja köztudottan megújulásra vár. A társaság közleménye szerint, amennyiben lehetőség nyílik új járművek beszerzésére, a tesztek során megszerzett tapasztalatokat hasznosítja a társaság. A most tesztelt járművek prototípusok, azaz fejlesztés alatt állnak. A BKV számára fontos, hogy miként vélekednek az utasok az új járművekről, a gyártóknak pedig a visszajelzések értékes információkat jelentenek a típusok további fejlesztéséhez. Ennek érdekében a társaság azt kéri, hogy az utasok mondják el véleményüket a BKV-INFO-n, azaz a 258-4636-os telefonszámon, vagy küldjék el észrevételeiket az [email protected] e-mail címre.

 

Credo BKV Ikarus teszt Kravtex busz
Kapcsolódó cikkek