Cégvilág

Ismét szex kártevő garázdálkodik a Facebookon

A Sophos informatikai biztonsági cég felszólította a világ legnagyobb közösségi portálját: telepítsen figyelmeztető rendszert, miután a közelmúltban újabb vírus indított tömeges támadást a felhasználó ellen.

A brit vállalat arra figyelmeztette az internetezőket, ne nyissák meg a "distracting beach babes" címen futó üzenetet, amely látszólag az ismerősöktől érkezik az áldozatokhoz.

Ha a felhasználó rákattint, egy figyelmeztetés jelenik meg, miszerint az illető nem rendelkezik a megfelelő lejátszóval. Ezután a hiszékeny internetezők számítógépére települ a kártevő, amely kéretlen reklámokkal bombázza a felhasználókat és egyben tovább terjeszti a csalónak szánt üzenetet.

A Sophos szerint az elmúlt hétvégén több százezer Facebook taghoz jutott el a kártevő, a cég ezért felszólította a portál vezetőségét, telepítsen figyelmeztető rendszert az oldalra. Graham Cluley, a cég szenior technológiai szakértője úgy az AFP-nek elmondta, elég lenne egy figyelmeztető üzenet, amellyel értesíteni lehetne a mintegy 500 millió felhasználót arról, hogy egy vírus terjed az oldalon.

szex vírus kártevő portál Facebook
Kapcsolódó cikkek