Cégvilág

Korea helyett Rácalmásról kaphat abroncsot a Volkswagen

A Volkswagen csoporthoz tartozó márkák összes gyárába szállíthat ezentúl abroncsokat a rácalmási Hankook-gyár.

Európa legnagyobb autógyártó csoportja februárban végezte el az átfogó minősítést a dél-korai cég első európai gyárában, amely eddig csupán a VW Transportereket kibocsátó hannoveri haszonjárműgyárba valamint a csehországi Nosovicében lévő Hyundai-gyárnak szállított.

A februári auditálás eredménye azért is fontos a Hankooknak, mert máig Koreából szállítják az abroncsokat a Volkswagen Polo, Golf, Golf Plus, Touran, Tiguan, Caddy, Caddy Maxi, valamint az Audi A3 modellek számára. A rácalmási leányvállalat révén pedig lerövidül a szállítási határidő és árban is versenyképesebbé válhat a márka a piacon.

A tervezettnél fél évvel korábban, már az idei év végén megkezdődhet a termelés a Hankook Tire Magyarország Kft. új üzemében, amely révén megkétszereződik a vállalat kapacitása. A 230 millió eurós beruházást azért hozta előre a dél-koreai cég, mert a rácalmási gyár jelenlegi napi 15 ezer darabos kapacitása nem elegendő az európai rendelések kielégítéséhez. A koreai és a kínai gyárak pedig túl messze vannak.

Az új egységben az alapanyag keverő üzem mellett helyet kap a félkésztermék gyártás, az abroncsgyártó gépsor, a vulkanizáló üzem, és kibővül a minőségellenőrzés valamint a készáru raktár is. A termelés teljes felfuttatása a jövő év augusztusára fejeződik be, és akkor már 30 ezer abroncs készülhet naponta Rácalmáson. Így az éves kapacitás 10 millió darabra, az alkalmazottak száma pedig a jelenlegi 1250-ről 1900 fölé emelkedik.

minősítés Polo Caddy Audi Golf Rácalmás gyár abroncs Volkswagen Csoport Hankook
Kapcsolódó cikkek