Cégvilág

Magyarok mutatkoznak be Újvidéken

Magyarország lesz a partnerország a hétvégén kezdődő Újvidéki Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásáron. Ez az első alkalom, hogy ilyen státuszt nyer el egy ország, így a magyar szervezők a korábbinál jelentősebb megjelenéssel készülnek a május 15-22-ig tartó rendevzényre.

A közel ezer négyzetméteres standon 55-60 magyar mezőgazdasági, csomagolástechnikai, gépipari, vegyipari, és mintegy 25 élelmiszeripari cég mutatkozik be, melyek reprezentálják a piac igényeinek megfelelő, exportképes termékeket előállító magyar kis- és középvállalkozói réteget a szektorban. A kiállítás magyar kísérőrendezvényei között az ITDH Hungary magyar-szerb tőkekihelyezési konferenciát is szervez. Ennek célja, hogy a magyar cégek figyelmét ráirányítsa a szerbiai befektetési lehetőségekre.

„Napjainkban mind Szerbia, mind Magyarország szempontjából fontos a közös gazdasági kapcsolataink erősítése, mely kitörési pontként szolgálhat rövidebb és hosszabb távú gazdaságpolitikai céljaink megvalósításához. A vásár újabb alkalmat teremt ezen célok eléréséhez és a kétoldalú kapcsolatok további erősítéséhez.”- mondta el Váczi András, az ITD Hungary kommunikációs igazgatója. A rendezvényen ezenkívül kamarai üzleti találkozót, Duna Stratégia konferenciát és Európai integrációs konferenciát is rendeznek.

A magyar megjelenés legfontosabb célkitűzése a magyar cégek exportképes áruinak, szolgáltatásainak mind szélesebb skálán való bemutatása, jelenlegi vajdasági kapcsolatrendszer ápolása és bővítése.

A vásárhoz kapcsolódóan a magyar Agrármarketing Centrum (AMC) május 17. és 23. között - a „Delikatesno iz Mađarske” megnevezésű értékesítés-ösztönző áruházi hetet szervez a DELTA-TEMPO hipermarket-láncának 8 legnagyobb szerbiai Cash & Carry üzletében, magyarországi élelmiszeripari termékek prezentációjával és promóciójával. Az eladás-ösztönző akció elsődleges célja Magyarország élelmiszeripari termékeinek további népszerűsítése és megkedveltetése.

 A vásár kulturális kísérőrendezvény sorozataként a Hungarofest – Égtájak Iroda a Magyar Köztársaság Miniszterelnöki Hivatalának és Vajdaság Autonóm Tartomány kormányának támogatásával, a Magyar Köztársaság Belgrádi Nagykövetségének koordinálásával fesztivált szervez. A március 14. és 19. között zajló színes esemény sorozat keretében 9 helyszínen, közel 40 esemény várja az érdeklődőket. A programban ezúttal is bemutatkozási lehetőséghez jutnak magyarországi magyar előadók mellett magyarországi szerb, valamint szerbiai magyar művészek is.

AMC ITDH ITD Hungary hipermarket Újvidéki Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásár Agrármarketing Centrum
Kapcsolódó cikkek