Cégvilág

Másfél év után végre elkelt egy budapesti irodaház

Jelentős tranzakció zárult le 2010 májusában, a Budapesti Ingatlanhasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) a Colliers International közreműködésével adta el újonnan befejezett irodaházát.

A Budapesti Ingatlanhasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) a Colliers International közreműködésével talált vevőt új, 7700 négyzetméteres, “A” kategóriás irodaházára, az Ü48 Corner Centerre. A magyarországi befektetési hosszú ideje első nyílt piaci tranzakciója még 2009 negyedik negyedévében köttetett és 2010 májusában zárult le.

Ez egy jelentős tranzakció – mondta Hamish White, a Colliers International budapesti irodájának partnere, majd hozzátette: ismereteik szerint ez Budapesten 18 hónap után az első eladott önálló irodaház, ami újabb jele annak, hogy a piac ismét a fellendülés jeleit mutatja

A 2009-ben átadott Üllői úti irodaházat az FHB Bank bérli, melyet az Évgyűrűk Ingatlan Befektetési Alap 3,8 milliárd forintos áron vásárolt meg. Bár az ingatlan adásvétele kihívásokkal teli időszakban és rendkívül nehéz piaci környezetben történt, a Colliers International számos ajánlatot kapott, amelyek megerősítik, hogy továbbra is komoly érdeklődés mutatkozik a magyarországi minőségi ingatlanbefektetések iránt – fűzte hozzá Leriche István, a Colliers International befektetési üzletágának társigazgatója.

FB Évgyűrűk BIF tranzakció Budapesti Ingatlanhasznosítási és Fejlesztési Nyrt. ingatlan irodaház Ü48 Corner Center colliers
Kapcsolódó cikkek