A szlovákiai mohi atomerőmű 3. és 4. blokkjához szükséges digitális felügyeleti, védelmi és vezérlő rendszerek ( I&C, irányítástechnika) szállítására az Areva francia nukleáris vállalatból és a Siemens Energyből álló konzorcium kapott megrendelést. Az olasz Enel csoportnak 2006 óta kétharmados tulajdonrésze van a Slovenské Elektrárne vállalatban, amely Szlovákia legnagyobb energiatermelője, és amely most készül befejezni a sokat vitatott erőmű 3. és 4. blokkjának 1992-ben félbehagyott építését.

A két működő, illetve a két épülő reaktor is VVER440/V213 típusú csakúgy, mint a paksi erőmű blokkjai. A betűnév az orosz „vizes-vizes energetikai reaktor“ orosz kifejezés rövidítése, vagyis a reaktorok a nyomottvizes reaktorok (PWR) csoportjába tartoznak.

A két új blokkot az Areva Teleperm XS biztonsági irányítástechnikájával és a Siemens SPPA-T2000 üzemi irányítástechnikájával szerelik fel. A 3. blokknak 2012 végén, a 4. blokknak 2013-ban kell üzembe állnia. A két, egymással összehangolt irányítástechnikai rendszer referencia-listáján világszerte több mint 40 atomerőmű szerepel, és a digitális irányítástechnika mértékadó színvonalát képviselik.
Mayer György