Cégvilág

1,8 milliárd a hamu alatt - Két év a kilábalás

A Nemzetközi Légiszállítási Szövetség (IATA) szerint a korábban feltételezettnél hamarabb jöhet rendbe az ágazat, amely 1,8 milliárd dollárt veszített az izlandi vulkánkitörés miatt.

A légitársaságok forgalma 15 százalékkal csökkent tavaly és a szektor szakértői úgy látták, legalább három évre lesz szükség ahhoz, hogy magához térjen az ágazat. Giovanni Bisignani, az IATA vezetője azonban ma derülátó nyilatkozatot tett. Eszerint akár két év alatt helyreállhat a légi ipar helyzete, a gazdasági kilábalásnak köszönhetően - jelenti az AP.

Bisignani erről a szervezet éves közgyűlését megelőzően nyilatkozott, hozzátéve: az 1,8 milliárd dolláros kárt okozó izlandi vulkán sokként hatott a szektorra, amely azonban mostanra jó irányba mozog és gyorsabban áll talpra, mint a gazdaság egésze. Az IATA vezetője hozzátette: a kilábalás kétsebességű: Észak-Amerikában és Ázsiában a légitársaságok pozitív üzemi eredményről számoltak be az első negyedévben, míg Európában a cégek ugyan csökkentették veszteségeiket, de továbbra is mínuszban vannak.


 

légitársaság Izland veszteség IATA hamu
Kapcsolódó cikkek