Cégvilág

A BP vezére le van sújtva, de ez sem segít rajta

A British Petroleum (BP) elnök-vezérigazgatója ma elmondja az amerikai Kongresszusnak, hogy "mélységesen le van sújtva" a Mexikói-öbölben általuk okozott katasztrófa miatt és megérti azt a dühöt, amelyet az amerikaiak éreznek a hazájával és a vállalatával szemben.

Ám Tony Hayward töredelmes bűnbánata vélhetően nem fogja megenyhíteni az amerikai törvényhozókat, akik az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb környezetvédelmi katasztrófájáról kérdezik majd a BP vezérét.

Az AP által ismertetett, előre elkészített vallomásában Hawyard elismerte, hogy az olajfúró torony elsüllyedését előidéző robbanásnak sohasem lett volna szabad megtörténnie. Az AP szerint valószínűtlen, hogy a kongresszusi képviselők – különösen a idei választási évben – elfogadják Obamának a BP-vel szemben mutatott békülékenyebb hangnemét.

Az amerikai elnök ugyanis a BP vezetőivel történt találkozása és a 20 milliárd dolláros kártérítési alap bejelentése után kijelentette, a BP "erős és életképes társaság". A hírek hatására a cég részvényeinek árfolyama emelkedni kezdett.

vezérigazgató kongresszus Mexikói-öböl Hayward BP
Kapcsolódó cikkek