Cégvilág

A Népliget Centerbe költözik az Ericsson

Öt évre szóló bérleti megállapodást írt alá az Ericsson Magyarország a Skanska zöld irodaházában, a Könyves Kálmán körút és a Gyáli út kereszteződésénél található Népliget Centerben. A 6300 négyzetméternyi hatékonyan kialakított irodaterületre az Ericsson III. kerületi telephelye költözik, várhatóan 2011 februárjában. A költözés nem érinti az Ericsson Science parkban működő kutatás – fejlesztési központját.

A Népliget Center az GreenBuilding tanúsítványával rendelkező energia-hatékony irodaház, amelynek a magyarországi vonatkozó rendeletekhez képest 25 százalékkal alacsonyabb az energiafelhasználása. A Népliget Center teljes területe 26 000 négyzetméter, amelyből 16 600 tartozik a nemrég elkészült második fázishoz. A júniusban átadott két új épület egyikét majdnem teljes egészében kibérelte az Ericsson. A Népliget Centert a Skanska Magyarország fejlesztette, majd eladta az Accession Fund SICAV nevű, a GLL Real Estate Partners GmbH által vezetett Müncheni ingatlan alap részére. Az első fázist 2008-ban a másodikat pedig 2010. június 3-án adták át.

A Népliget Center könnyű megközelíthetősége, környezettudatos technológiái és energiahatékonysága mellett az épület láthatósága is meghatározó szempontnak bizonyult az irodaház kiválasztásánál. Az Ericsson Magyarország felelősségteljes munkáltatóként fontosnak tartja, hogy világos és nyitott irodai elrendezést biztosítson dolgozóinak, mindamellett maximálisan ügyel az ergonomikus és környezettudatos szempontokra is.

“A Népliget Center ideális helyszínnek bizonyult az Ericsson Magyarország irodái számára. Az új központi irodánk üzleti, humán és környezeti szempontból is kiemelkedő minőségű munkahelyet biztosít majd közel 500 munkatársunk számára” – mondta el a bérleti szerződés kapcsán Chris Houghton, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója. – “Ez már a második alkalom, hogy Skanska által fejlesztett irodaépületet választunk. Fontos számunkra, hogy olyan céggel működjünk együtt, amely magáénak érzi az Ericsson vállalati értékeit.”

“Nagy örömmel üdvözöljük az Ericssont a Népliget Centerben. Az a tény, hogy ez alkalommal is Skanska épület nyert bizalmat, bizonyítja azt, hogy olyan szolgáltatásokat kínálunk bérlőinknek, amelyek megfelelnek az irodával szemben támasztott magas színvonalú elvárásoknak is” – szögezte le Andreas Lindelöf, a Skanska Magyarország ügyvezető igazgatója – “Mindemellett örömmel tapasztaljuk újra, hogy igény mutatkozik a Skanska környezettudatos és energiahatékony irodái iránt.”

ericsson magyarország green building Népliget Center
Kapcsolódó cikkek