Cégvilág

Acer: Világelsők leszünk idén

Az Acer úgy látja, eladásainak számával már az idén megelőzheti a Hewlett-Packardot (HP) és ezzel a világ legnagyobb PC-gyártójává válhat.

J.T. Wang, az Acer igazgatója úgy látja, hogy vállalata a másodikról a harmadik negyedévre 10-15 százalékkal növelheti eladásait az európai adósságválság ellenére is. Az első negyedévben a tajvani cég 162,1 milliárd dollárnyi bevételről számolt be, Wang szerint a piaci körülményekre történő gyors reagálásnak köszönhetően - írja a The Wall Street Journal.

Az Acer szerint idén 50 százalékkal emelkedhet a PC-szállítások száma, a cég fejlődése pedig lehetővé teszi, hogy idén megelőzze a jelenlegi világelső HP-t. A Gartner adatai szerint egyébként az Acer az első negyedévben már megszerezte az első helyet, 9,49 millió leszállított notebookjával (a HP ugyanebben az időszakban 9,47 millió darabot értékesített).

A tajvani vállalat a notebookok mellett ebben az évben 10 millió asztali számítógépet készül eladni, 15 millió dollárt fektet egy Android alapú okos telefon platform kifejlesztésére és hat-hét okos telefont dob piacra idén.

értékesít asztali számítógép HP notebook elad acer
Kapcsolódó cikkek